De Stichting Nijjiersrevu de Jouwer bestaat uit een enthousiast stel mensen dat jaarlijks een Jouster Nieuwjaarsrevue op de planken wil zetten. Toen de Fryske Krite na 27 jaar is gestopt met de revue, heeft deze ploeg op 10 en 11 januari 2014 hun eerste (de 28e) Nijjiersrevu op de planken gezet met het thema: Frjemde Fûgels.
Uit de enthousiaste reacties en het aantal bezoekers (700 in drie voorstellingen) bleek wel dat er genoeg belangstelling is voor een Nieuwjaarsrevue. 
Op 9 en 10 januari 2015 heeft de tweede (de 29e) Nieuwjaarsrevue plaats gevonden met het thema: In wiete boel. Ook hierop waren de reacties positief. Over drie voorstellingen zijn er 730 bezoekers geweest.
De derde (30e) nieuwjaarsrevue met het thema: Út en Thús vond plaats op 8, 9 en 16 (middags en avonds) januari 2016. Omdat het een jubileum revue was, heeft de organisatie besloten om deze keer vier voorstellingen te geven. Het publiek was laaiend enthousiast (zie recensies) en dat bleek ook wel uit het totaal aantal bezoekers, namelijk: 950
Op 7, 13 en 14 (middags en avonds) januari 2017 heeft onze vierde (31e) Nieuwjaars revue plaatsgevonden met het thema Fjoer en flam. De reacties van de media (krant recensies) waren net als voorgaande jaren weer zeer positief. Het aantal bezoekers is nog steeds stijgende. Deze keer was dat: 986.
Het thema van de vijfde (32ste) nieuwjaarsrevu was Wy dogge noch in rûntsje! Bij de vier voorstellingen op 6, 12 en 13 januari mochten wij 944 bezoekers welkom heten; mede door de heersende griep waren er iets minder bezoekers als vorig jaar. De recensies waren ook dit jaar weer zeer goed (kijk daarvoor bij nieuws).
Hulten en Bulten was de naam van de zesde (33ste) Nijjiersrevu. Maar liefst 1.011 bezoekers kwamen er in januari 2019, verdeeld over 4 voorstellingen, naar Party- en Zalencentrum ´t Haske. De bezoekers waren dolenthousiast, evenals de kranten (kijk bij Nieuws). Het doel van de voorzitter om 999 bezoekers te verwelkomen hebben we hiermee behaald.
In januari 2020 won Nijjiersrevue de Jouwer De Kultuerpriis De Fryske Marren 2019. Van tevoren hadden we niet kunnen bedenken dat het thema van de 34e Nijjiersrevu Grut, Grutter, Grutsk zó toepasselijk zou zijn! We waren ook trots op het nieuwe bezoekersrecord van 1.015, verdeeld over 4 voorstellingen. De reacties waren over het algemeen weer heel positief.
Na de zomer van 2020 zijn de medewerkers begonnen met de voorbereidingen van de 35ste Nijjiersrevu Keallepoaten, sturtklokken en oare kofje. Zoals iedereen weet heersde toen de corona-pandemie. In november 2020 moesten de repetities stop gezet worden, de geldende regels van het RIVM lieten het niet langer toe. De 35e Nijjiersrevu moest een jaar uitgesteld worden. Nijjiersrevu de Jouwer heeft toen besloten de revu bij de mensen thuis te brengen en bracht een speciale jubileumkrant uit (Kijk onder nieuws).
Eind 2021, poging nummer 2 voor de 35e nieuwjaarsrevue. De spelersploeg was er bijna klaar voor , maar helaas alles werd weer gesloten, dus de voorstellingen konden niet doorgaan. De spelersploeg wilden en konden niet nog een jaar wachten en daarom is er besloten het eens helemaal anders te doen. De 35e werd een najaarsrevue en in oktober waren de voorstellingen. Het werd een voorstelling in een soort thuis situatie in de bowling waarbij de zaal omgetoverd werd in een huiskamer. Bij deze voorstellingen kwamen 642 bezoekers verdeeld over 5 voorstellingen.